Carhartt force t-shirt

Hitta rätt t-shirt som passar dig och dina behov

Känner du till skillnaderna mellan vår bomulls t-shirt och vår force-t-shirt? Är du nyfiken på vad var och en av t-shirtarna i fråga kan göra? Och har du någonsin hört talas om t-shirts som bekämpar svett?

Med ett brett utbud av t-shirts har vi denna gång valt att jämföra två av våra mest populära t-shirts. Är du nyfiken på vilken t-shirt du ska välja?

Carhartt bomulls t-shirt

Carhartt t-shirt med bröstficka – även känd som K87, debuterade 1992 och blev snabbt en klassiker och en favorit bland många. Den är tillverkad i robust bomull vilket gör t-shirten extremt slitstark och hållbar – även efter många tvättar.

Men det är inte bara det som är anledningen till att den här t-shirten fortfarande är en favorit efter så många decennier. Vi tror att det är en kombination av hög kvalitet, en tidlös design och en otroligt bekväm och avslappnad passform som har gjort det.

Denna herr t-shirt kommer tillbaka, kollektion efter kollektion och nya färger har lagts till sedan den gjorde sin debut 1992.

carhartt bomulls t-shirt

Carhartt force t-shirt

Carhartt force t-shirten är snabbtorkande och svetttransporterande. Det är en av de nyare t-shirts Carhartt har producerat till skillnad från vår bomulls t-shirt – K87.

Sedan 2013 har denna force t-shirt hjälpt hårt arbetande människor att arbeta ännu hårdare. Nu, nästan ett decennium senare, har denna t-shirt uppdaterats med bättre passform, förbättrad andningsförmåga med zonindelade meshpaneler och bekvämare sömmar som bidrar till ökad rörelsefrihet.

Den här t-shirten är utvecklad med Force®-teknologi, vilket med andra ord betyder att den är svetttransporterande, snabbtorkande och smutsavvisande. Sammantaget ger detta en helt och hållet perfekt hantverkar-t-shirt.

carhartt force t-shirt

Carhartt force t-shirt vs. Carhartt bomulls t-shirt

Så ska du välja en bomulls t-shirt eller en force®-t-shirt?

Om du ska välja det ena framför det andra borde du överväga ett antal faktorer. Nedan kan du läsa skillnaderna utifrån olika parametrar. Kanske behöver du båda t-shirtarna när du får reda på det, det beror på vad du ska använda den till och vilken passform du vill ha.

Passform

Bomulls t-shirten K87 har en lös passform och kan kännas lite “baggy” eller “oversized”, medan Force®-t-shirten har en mer vanlig standardpassform. Så om du gillar att t-shirten passar din kroppsform bör du välja Force. Vill du däremot ha en t-shirt med en mer avslappnad passform ska du välja vår bomullst-shirt K87.

Teknologi

Om man tittar på skillnaderna mellan de två t-shirts, vinner Force t-shirt på teknik.

Först och främst är det mer andningsbart med ventilerande meshpaneler på varje sida.

Dessutom är den utvecklad med Force®-teknik, vilket med andra ord gör att den är svettavvisande, snabbtorkande och smutsavvisande. Force t-shirten är tillverkad av 30-35% polyester, som blandas med bomull. Detta gör delvis att denna t-shirt känns mjukare, är töjbar och har en anpassad passform.

Bomulls t-shirten K87 är gjord av 100% bomull – åtminstone i färgerna svart, vit, marin, portvin och armygrön. Den består av robust bomull vilket är bra för dig som tvättar dina t-shirts ofta. Du kommer inte få en mer hållbar t-shirt än den här.

Textil

När det kommer till längden är det en betydande skillnad mellan bomullströjan K87 med 229 gsm. (gram per meter) och force t-shirten med 195 gsm. (gram pr. meter).

Med andra ord är vår bomulls t-shirt gjord av ett starkare material, vilket bidrar till att göra den slitstark och hållbar även efter många tvättar.

Det betyder dock inte att force t-shirten inte är hållbar. Tvärtom hjälper den inbyggda Force®-tekniken till att hålla kvalitet och hållbarhet på samma nivå som vår bomulls t-shirt K87. Skillnaden märks när du har på dig t-shirtarna i fråga, där force t-shirten känns mycket mjukare och lättare än bomulls t-shirten K87.

kort logoer
kort logoer