Den perfekta vinterjackan

Tycker du också att det kan vara förvirrande att välja den bästa vinterjackan? Det förstår vi mycket väl. Du ska helst välja en vinterjacka som är både bekväm, slitstark, andas och kanske i ett snitt som passar din personliga stil. Med den här guiden hjälper vi dig att komma närmare den perfekta vinterjackan.

Ofta kommer kylan in på de ställen där luft kommer in i jackan. Var därför uppmärksam på krage, knappar, ärmslut etc.

Det svenska klimatet kan förändras mycket och är ofta svårt att förutse eftersom det kan variera från år till år. En vinterjacka ska alltid skydda så mycket som möjligt mot kylan. Det finns inget värre än att frysa. En vinterjacka måste också vara vindtät, då det ofta blir riktigt kallt när det blåser mycket. Speciellt om temperaturen är under fryspunkten. Dessutom kan det också vara viktigt att vinterjackan är vattentät. För när kroppen väl blir blöt är det nästan omöjligt att hålla värmen, oavsett hur många tekniker jackan har.

Alla vintrar kräver inte heller en bestämd vinterjacka och många använder en övergångsjacka över en sweatshirt. Som utgångspunkt kommer vi alltid att välja en bra vinterjacka eftersom du bestämmer själv hur många lager du har under. Det kommer alltid att vara en subjektiv fråga om hur man tar sig igenom vintern.

Du kan enkelt se på alla våra Carhartt vinterjackor om jackan är utrustad med en vatten- och vindavvisande teknologi. Leta efter teknologierna nedan i produktbeskrivningen för den enskilda produkten.

Rain Defender® = Vattenavvisande
Wind Figther® = Vindavvisande

Vår guide bygger på att fatta det bästa beslutet. Vi anser därför att en bra vinterjacka måste ha en bra teknisk profil, en snygg och rörlig design.

Vår guide bygger på att göra det bästa valet – både objektivt och subjektivt. En vinterjacka måste därför både ha en bra teknisk profil (Rätt fyllning, bäst skydd mot vind och regn etc.) och samtidigt vara bekväm för dig.

Vi önskar dig mycket nöje! Kom ihåg att våra experter är alltid redo att hjälpa dig eller svara på eventuella frågor på vår livechatt.

Se vinterjackor

kort logoer
kort logoer