Det här året har redan inneburit nya utmaningar, nya horisonter, nya mål och nya redskap. Verksamheten runt om i landet har haft en tuff period under de senaste åren, men 2022 har fått en bra start. För att hjälpa dig att göra det bästa möjliga för dig själv, får du här en guide till hur du köper bästa skyddsstövlar för ett hektiskt år.

Var ska du använda dina skyddsstövlar?

Varje bransch har unika skyddsstövlar. Till exempel behöver byggarbetaren S3-stövlar med penetreringsbeständiga sulor. Det första man tänker på när det gäller skyddsstövlar är – du gissade det – skydd. Rätt utrustning minskar risken för skador och förebygger olyckor på byggarbetsplatsen. Vi rekommenderar att du tittar efter skyddsstövlar som passar ditt yrke för att därmed säkerställa ett bra skydd på jobbet.

Investera i bästa möjliga utrustning

Istället för att välja skyddsstövlar baserade på priset skall du kanske tänka på det långsiktiga värdet av ett par skyddsstövlar i bra och hållbar kvalitet. Vanligtvis är skyddsstövlar i den låga prisklassen oftast framställda av billigare material, vilket resulterar i både sämre prestanda och komfort. Å andra sidan erbjuder skyddsstövlar i hög kvalitet betydligt bättre komfort, bättre stöd och minskar arbetsrelaterade skador och påfrestningar.

Överväger du att köpa ett extra par skyddsstövlar?

Ett par extra arbetsstövlar förlänger deras livslängd. Om du har lite extra pengar i fickan kan du med fördel överväga att köpa ett andra par nu för att spara pengar på längre sikt.

Steel Blue skyddsstövlar
steel_blue_stövlar

Hitta perfekt passform

Alla skyddsstövlar är inte likadana och därför bör du lägga tid på att prova olika skyddsstövlar och på så sätt hitta rätt storlek, stängning och material för dina fötter. När du provar skyddsstövlar ska du bland annat se efter om de är bekväma och ger stöd när du går, vilket kön skyddsstövlarna är framställda för – det är en stor skillnadom om de är designade speciellt för män eller kvinnor. Dessutom är det alltid en bra idé att kontrollera hur lång garanti och, i vissa fall även komfortgaranti som lämnas. Och slutligen bör du överväga stövlar tillverkade av högkvalitativa lättviktsmaterial för att därmed uppnå bättre fysisk hälsa.

Många skyddsstövlar finns med olika typer av stängning, alla med sina unika fördelar. Det bästa sättet att komma fram till vilken som passar dig är att prova dig fram personligen. Du kan besöka Feibers showroom i Hvidovre och få professionell rådgivning samt hjälp med att hitta rätt storlek.

Är dina skyddsstövlar godkända?

Skor och stövlar är bland de vanligaste förfalskade varorna och står för 22 % av det totala värdet av de beslagtagna förfalskade varorna. När du handlar på nätet är det mycket svårt att upptäcka en förfalskad vara. Välj därför en officiell Steel Blue-återförsäljare, antingen personligen eller via en välrenommerad nätbutik, för att på så sätt försäkra dig om att dina skyddsstövlar är äkta.

Sköt om dina skyddsstövlar

Även de bästa skyddsstövlarna kräver en del omsorg för att kunna klara av ett hårt år. Se därför till att rengöra och polera dina skyddsstövlar med jämna mellanrum. Använd alltid skofett när det rör sig om läderstövlar, det gör att de kan stå emot vatten, kemikalier och olika oljor. Detta bidrar dessutom til dina stövlars längre livslängd. Många väljer att användainläggssulorför extra stöd och mer komfort.

Steel Blue skofett
Steel Blue inläggssula

Utforska Steel Blue och få reda mer om de många olika tekniker och fördelar som du får genom att välja ett par Steel Blue skyddsstövlar.

kort logoer
kort logoer