ILDHU CPH är ett nytt barnklädesmärke för barn i åldrarna 3-10 år med ett tydligt uppdrag: att göra kläder som ökar barns säkerhet i trafiken och i mörker. Därför har vi satt fokus på klädernas synlighet med extra starka reflexer i samma höga kvalitet som används till arbetskläder. Men vi har även lagt till lysande paneler på kläderna, som lyser upp av sig själva efter bara 5 minuter utomhus. Förutom att barnen tycker att det är ganska roligt att lysa upp som små gröna tändsticksgubbar, ökar panelerna även sin synlighet i områden utan gatubelysning eller andra externa ljuskällor. Och skulle en bil köra förbi är även de självlysande panelerna reflekterande. Allt för att se till att ditt barn syns i trafiken och i mörkret. Och kan vi ses kan vi ta hand om varandra.

Synliga barn i trafik och mörker

Visste du att om du använder reflexer när du färdas i trafiken som fotgängare eller cyklist minskar du risken att bli förbisedd av en bilist med upp till 85 procent?
Utan reflex syns man bara på 25-30 meters avstånd medan man med reflex syns på 140 meters avstånd när bilen använder halvljus. Omräknat till sekunder har bilföraren 10 sekunder istället för 2 sekunder på sig att reagera.
Det handlar alltså om att synas i trafiken och i mörker. Särskilt de barn som fortfarande är nya i trafiken. Därför har vi lagt ännu mer fokus på synligheten av våra ytterkläder för barn i åldern 3-10 år med extra reflexer och lysande paneler.

Glow in the dark

Du är säkert bekant med lysande stjärnor och figurer som du kan köpa och sätta i taket i barnrummen. De lysande panelerna på våra kläder fungerar lite på samma sätt och lyser både längre och kraftigare än funktionen du känner från leksaken.
Ljuspanelerna är från det engelska företaget VizLite® DT som i första hand tillverkar reflekterande material för arbetskläder, men deras avancerade teknik i förhållande till synlighet är också ganska självklar för att öka barnens säkerhet. Det är därför vi har slagit ihop oss med VizLite DT® och använt deras självlysande material på våra kläder.
Panelerna laddas av ljus – dagsljus eller lampljus. Bara 5 minuter dagsljus (eller 10 minuter lampljus inuti) räcker för att ladda remsorna helt och se till att de lyser (av sig själva) i upp till 8 timmar.
VizLite DT® producerar också de starka reflektioner vi har på våra kläder. Och oroa dig inte, både ljuspanelerna och reflektorerna är naturligtvis OEKO-TEX®-certifierade (och därmed garanterat fria från skadliga kemikalier)

Officiell Ildhu CPH i Sverige

På Feiber är vi den officiella Ildhu CPH-partnern i Danmark.
Det gör att du alltid kan hitta hela kollektionen och de senaste stilarna på denna sida.

Se valda kategorier

Skapad för ett aktivt friluftsliv

Barn är fantastiska. De leker ute året runt och i alla slags väder. De cyklar, klättrar, hoppar, springer, åker skridskor, utforskar och bygger grottor. ILDHU CPH producerar bekväma kläder som håller de svala, aktiva barnen varma och torra i alla slags väder. För leken får aldrig stoppas av vädret eller årstiden – bara av fantasin.
Våra kläder är inspirerade av de höga krav som ställs på arbetskläder för vuxna. För precis som hantverkare är barn också ute året runt och i alla slags väder. Detta kräver rätt kläder som håller dem varma och torra – speciellt här i det nordiska klimatet. Men det räcker inte med att vara varm och torr, du måste också kunna röra i kläderna och det måste vara slitstarkt — så det kan hålla till lite av varje.

Behåll dina förmåner och köp via ditt byggnadsmarknadskonto

Klädindustrin är en av de mest förorenande branscherna på grund av det stora fokuset på trender – vilket leder till överproduktion. Det vill vi gärna bidra till att förändra genom att skapa kläder med lång livslängd. Kläder som kan användas igen och igen och igen. Därför är vårt mål att varje ILDHU-produkt måste ha burits av 3 barn – minst!
Vi tror på att skapa produkter som håller länge. Det ska vi uppnå genom att skapa tidlös design, där vi väljer våra stilar och färger med omsorg och alltid i extra slitstarka och hållbara material, så att kläderna får en extra lång livslängd.
ILDHU CPH är ett unisex-märke. Det gör att vi inte har delat upp vår kollektion i pojk- och tjejkläder. Vi har noga valt ut färgerna på kläderna så att de kan användas av både killar och tjejer. Vi tror att klassiska kill- och tjejfärger ofta begränsar möjligheten att kläderna kan användas igen.

Besök oss under våra öppettider

Vi ser fram emot att välkomna dig till vårt showroom i Hvidovre.
Se våra öppettider nedan:
Måndag: 9-15
Tisdag: 9-15
Onsdag: 9-15
Torsdag: 9-15
Fredag: 9-14
Vi ses!
kort logoer
kort logoer