Bekväma skor gör en enorm skillnad för dig som tillbringar större delen av dagen på fötterna. Steel Blues bekväma arbetsstövlar är designade för komfort och tillverkade för arbete.

Deras bekväma arbetsstövlar stöder hela din kropp medan du arbetar. Efter en lång dag – och vecka efter vecka – innebär det att du minskar risken för rygg- och höftspänningar, knäsmärta och andra besvär orsakade av dålig kvalitet på skor.

När dina arbetsstövlar sitter korrekt, skyddar du dina fötter och stödjer hela kroppens hälsa så att du kan ge full gas på ditt arbete. Rätt arbetsstövlar håller dig faktiskt energisk och produktiv hela dagen – även under de extra långa arbetsdagarna

Steel Blue arbetsstövlar
Steel Blue arbetsstövlar

6 coola funktioner som gör skillnad för din arbetsdag:

I denna artikel går vi djupare in i teknologin bakom Steel Blues bekväma arbetsstövlar och guidar dig genom stövlarnas många coola funktioner.

Inläggssulor som absorberar stötar

Kan du kryssa för någon (eller alla) av dessa aktiviteter under din arbetsdag?:

  • Hoppar du in och ut ur en lastbil/bil?
  • Klättrar du på stegar?
  • Går du på ojämna och/eller hårda ytor
  • Kliver du i trappor?
  • Hanterar du tunga maskiner?
  • Gör du tunga lyft?
  • Plockar du upp många saker från marken och böjer dig ofta i knäna?

De bekväma arbetsstövlarna från Steel Blue absorberar stötar från aktiviteter som dessa och säkerställer att du undviker onödig belastning och smärta i kroppen.

Våra fötter hjälper oss att ta oss från A till B, men med varje steg absorberar de också upp till dubbelt din kroppsvikt i belastning. Och när vi samtidigt måste utföra tunga lyft eller stå i obehagliga positioner, ökar belastningen ytterligare.

Därför är det viktigt för din allmänna välmående att du har stödjande, bekväma och ändamålsenliga arbetsstövlar på dig. Med gladare fötter får du också mindre kroppströtthet och ökad produktivitet.

Steel Blue arbetsstövlar

Mycket mer support och stabilitet i dina arbetsstövlar

Fallolyckor leder till arbetsrelaterade skador på tusentals arbetsplatser varje år. Ett fall kan orsaka allvarliga muskel- och ledskador, men också mindre skador som sår och fula blåmärken. Ofta sker olyckor på grund av dålig skoanvändning.

Steel Blue arbetsskor har halksäkra yttersulor och håller dig därför på fötterna på de mest hala och ojämna ytor.

De bekväma och lätta arbetsstövlarna från Steel Blue stabiliserar också dina vrister och förhindrar att du vrickar dem och skadar dina vrister och knän.

Next level fleksibilitet

Mycket få arbetsstövlar uppnår den perfekta balansen mellan flexibilitet och säkerhet Men Steel Blues lätta arbetsstövlar arbetar med dig – inte mot dig – och minskar belastningen och smärtan utan att kompromissa med kvaliteten.

Oavsett om du går, klättrar upp i en truck, klättrar upp på en stege eller bara böjer dig ned för att plocka upp något, kommer Steel Blue’s arbetsstövlar att arbeta med dina rörelser.

Slut med kalla, våta fötter

Det finns få saker som är mer obehagliga än ett par blöta arbetsstövlar. Men vid den tidpunkt då du upptäcker att dina arbetsstövlar inte är vattentäta, har skadan redan inträffat – och du står där med kalla, blöta fötter.

Steel Blues vattentäta arbetsstövlar håller dina fötter torra hela dagen – något som är särskilt viktigt om du arbetar utomhus på vintern eller under kalla, blöta höstdagar.

Inga kokheta fötter i våra arbetsstövlar

Att vara hantverkare innebär ofta många långa arbetsdagar utomhus – i alla väder – året runt. Arbetsstövlarna bör därför vara lätta och bekväma, men de bör också vara andningsbara så att fötterna inte kokar inne i stövlarna.

Steel Blue’s arbetsstövlar är extra andningsbara för ökad komfort utan att kompromissa med din säkerhet.

Steel Blue arbetsstövlar

Arbetsskor med den perfekta passformen för dina fötter.

Alla fötter är unika; det finns ingen one-size-fits-all när det gäller arbetsstövlar för män och kvinnor.

Steel Blues sortiment erbjuder arbetsstövlar med snörning, dragkedja eller stövlar du bara kan dra på. Så att du eneklt kan hitta den passform som passar dina fötter bäst.

Om du har en arbetsdag med många olika arbetsuppgifter kan det vara en bra idé att ha flera arbetsstövlar att välja mellan. Om du till exempel utför många tunga lyft kan en snörstövel vara en bra lösning, medan en stövel du bara drar på dig kan vara bra för dagar då du främst går eller kör bil.

Om du redan har skador eller obehag i dina fötter kan Steel Blues guide om hur du knyter dina stövlar rätt ge dig ökad stabilitet och komfort.

30-dagars 100% komfortgaranti

Steel Blue tar komfort på allvar och är därför den första tillverkaren i världen som garanterar komfort och kvalitet på sina arbetsstövlar med sin 30-dagars 100% komfortgaranti.

Det innebär att om du inte är nöjd med stövlarnas komfort efter 30 dagars användning, kan du byta till en annan stövel eller få pengarna tillbaka. Läs mer här.

Steel Blue arbetsstövlar
kort logoer
kort logoer